Ne potcjenjujte osobu koja sebe precjenjuje

0

Vrijednost kompanije Tesla u posljednje vrijeme je u velikom usponu, i može se kazati da je ovo jedan od najboljih perioda za direktora kompanije Elona Muska.

Ukupna tržišna vijednost proizvođača električnih automobila je oko 140 milijardi dolara, nakon što je u januaru premašila granicu od 100 milijardi. Do rasta vijednosti došlo je nakon dobrih rezultata prodaje i otvaranja fabrike u Kini.

Zanimljivo je da ovoga dolazi nakon veoma teškog perioda za Muska, tokom kojeg su mnogi sumnjali da će on uspjeti ostvariti proizvodne ciljeve i izvesti kompaniju na put profitabilnosti.

Charlie Munger, milijarder i potpredsjednik Berkshire Hathawaya, dao je ovih dana zanimljiv komentar o Musku.

Nikad ne potcjenjujte čovjeka koji precjenjuje sebe. Mislim da je Elon Musk specifičan i da možda precjenjuje sebe, ali možda ne griješi cijelo vrijeme – rekao je Munger.

Zanimljivo je da on rekao da ne bi zaposlio Muska.

– Želim nekoga ko razumije svoja ograničenja a ne nekoga ko ne razumije. S druge strane, naučio sam u životu nešto veoma važno… Ti čudni momci koji se precjenjuju, povremeno urade fenomenalne stvari – rekao je Munger.

Ipak, najbliži saradnik Warren Buffetta dodao je da ne želi oko sebe ljude koji žive u stanju zablude, a koji povremeno postignu velike ciljeve. Želi, kako je rekao, razboritu osobu.