Nastavlja se razvoj poslovne zone u Sarajevu

0

Unapređenje infrastrukture u poslovnoj zoni: Ministarstvo privrede KS sa 700.000 KM podržalo nastavak izgradnje ulice Bačići

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović potpisao je Sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije, odnosno nastavka izgradnje ulice Bačići, s načelnikom općine Novi Grad Semirom Efenfićem.

Ovaj projekt infrastrukturnog uređenja u poslovnoj zoni, Ministarstvo privrede KS će sufinansirati sa 700.000 KM.

Općina Novi Grad je u saradnji s Ministarstvom privrede KS do sada u ulici Bačići izgradila 270 metara saobraćajnice s dvije trake i trotoarom za pješake. Projektom na koji se odnosi zaključeni sporazum, planirana je rekonstrukcija dodatnih 534 metara saobraćajnice, gradnja trotoara i rasvjete, kao i odvodnja.

Ova investicija u unapređenje poslovnih zona jedna je od mnogih na području ove općine. Od 2016. godine Kanton Sarajevo je za projekte infrastrukturnog uređenja poslovnih zona na području općne Novi Grad izdvojio sredstva u ukupnom iznosu oko 2,3 miliona KM.

“Naša vizija je jasna, želimo olakšati svakom pojedincu koji posluje u Kantonu Sarajevo i stvoriti ambijent u kojem će privrednici poslovati bez poteškoća. Vjerujem da će se ovaj projekt realizovati efikasno i u što skorije vrijeme”, istakao je ministar Mijatović.