Napukao Integralov asfalt u Srbiji

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala sa danas u Beogradu sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović a jedna od tema bilo je i pucanje asfalta na autoputu čiji izvođač radova je bila firma “Integral inženjering” iz Laktaša.

Dionica autoputa kroz Grdeličku klisuru napukla je nedugo poslije njegovog otvaranja, 18. maja ove godine.

Upitana o naprslinama koje su se pojavile na autoputu koji je gradila „Integral Inženjering“, Cvijanović je rekla da je riječ o privatnoj kompaniji i da RS ne može da bude odgovorna za propuste privatnih kompanija iz tog entiteta BiH.

“Nemam namjeru nikoga da amnestiram, žalim uvijek kada se desi takva stvar, ali uvijek postoje mehanizmi da se takva stvar sanira”, odgovorila je Cvijanović, prenijele su agencije.

Brnabić je kazala kako ova situacija nije dopustiva ali ne predstavlja katastrofu.

Na pitanje kako je taj dio autoputa mogao da dobije upotrebnu dozvolu i da li će neko odgovarati zbog pojavljivanja naprslina na površinskom sloju asfalta, Brnabić je rekla i da “nije nadležna za odgovornost” i izrazila nadu da će odgovorni biti sankcionisani.

Podsjetimo, za dionicu autoputa kroz Grdeličku klisuru stručnjaci tvrde da je zbog geologije najkomplikovaniji projekat u Srbiji, ali i u Evropi. Kako je ranije saopćeno iz Integral Inženjeringa, ovo je bio najvažniji i najveći projekat ove kompanije na zahtjevnom tržištu Srbije.