Najveći izvoznik iz RS zaposlio trideset novih radnika

0

Broj zaposlenih u zvorničkoj kompaniji Alumina povećava se iz godine u godinu. Posao je dobilo još 30 radnika. Ugovore su potpisali oni koji su prošli na konkursu i, kažu, biće oslonac razvoja najveće zvorničke kompanije.

Zaposleni radnici su lica sa srednjom stručnom spremom i biće raspoređeni u sektorima proizvodnje glinice i alusila.

Na konkurs zvorničke Alumine prijavilo se 1.400 lica iz Zvornika i okolnih gradova i opština. Uslove su prošli najbolji, ističu nadležni.

–  Vjerujem da će svi oni znati da cijene povjerenje koje smo im ukazali i da ćemo zajedno moći da napredujemo i da rastemo, kao što smo i do sada – rekla je za RTRS rukovodilac Kadrovske službe Alumina Mirjana Šoja.

– Mi smo se trudili da tokom prijema vodimo računa da zaista oni koji su ispunjavaju kriterijume koji će sutra moći da odgovore proizvodnim uslovima i zahtjevima proizvodnje da takvi budu i primljeni. Nama je mnogo bitno da oni prođu kvalitetnu obuku i da sutra možemo da se oslonimi na njih, jer proces proizvodnje je takav, ako nemate osposobljenog radnika onda ne možemo da garantujemo ni kvalitet ni kapacitet – istakao je direktor Proizvodnje u Alumini Radenko Smiljanić.

U zvorničkoj Alumini trenutno je zaposleno oko 1500 radnika, a plan nadležnih je da do kraja godine bude zaposleno još 95 radnika.

Foto: Srna

Priliku da radi i zaradi dobio je i dvadesetdvogodišnji Srđan Damjanović.

– Na konkurs sam se prijavio najviše zbog perspektive koju nudi ova firma, pogotovu zato što sam ja mlada osoba i željna dokazivanja. Sigurno da će mi olakšati da svojoj porodici pomognem u daljem životu – rekao je Damjanović.

Zahvalan na ukazanoj prilici je i Slaviša Milićević, koji je, kaže, odlučio da ostane u svom gradu i bude dio njegovog razvoja.

– Kao svaki normalan radnik, znam šta mi je dužnost, da opravdam to što sam primljen i nadam se da ću svojim radom sve to što sam dobio priliku – istakao je Milićević, prenosi RTRS.