Najveći izvoznik iz RS-a zaposlio još 50 radnika

0

Najveći izvozni koji posluje na teritoriji Republike Srpske, kompanija “Alumina”, nastavlja sa zapošljavanjem novih radnika. Proteklih dana posao je dobilo 50 radnika, koji su uglavnom angažovani u neposrednom procesu proizvodnje, ali i za potrebe održavanja postrojenja i opreme u najvećem zvorničkom kolektivu. 

Među njima, najviše je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, te jedan broj zanatskih zanimanja, kao što su bravari i varioci.

BiznisInfo.ba podsjeća da je Alumina najveći izvoznik iz Republike Srpske (prema podacim za 2022.) i četvrti najveći izvoznik iz BiH.

U menadžmentu kompanije očekuju da, prije svega,  novoprimljeni mladi ljudi stasaju u dobre radnike i ozbiljne izvršioce svojih poslovnih obaveza u narednih godinu dana kada se očekuje značajniji odliv zaposlenih iz fabrike radi odlaska u penziju.

– Bez obzira na tehnologiju koju fabrika ima i bez obzira na tržište i sirovina i gotovih proizvoda, ako nemamo kvalitetne radnike da izvrše proizvodnju, odnosno preradu i plasman gotovih proizvoda,  kompanija je zaludna – kaže Zoran Stevanović, predsjednik Upravnog odbora “Alumine”, napominjući da je kompanija pripremila program ljudskih resursa kako bi se krenulo u zanavljanje svih proizvodnih pozicija u ovoj fabrici, prenosi banjaluka.net.

Govoreći o materijalnom položaju zaposlenih u “Alumini”,  Stevanović kaže:

– Borićemo se da već od sljedećeg mjeseca krene isplata 13 plate. Učinićemo praktično sve da radniku ovdje bude bolje, da radnik u ovoj fabrici bude zadovoljan. Do kraja godine nastojaćemo da uradimo pravilnik o vrednovanju, gdje ćemo prednost dati proizvodnim radnicima koji će moći da ostvaruju još bolja primanja, odnosno biće još bolje nagrađeni za svoj rad, a sve u zahvalnost za njihovu lojalnost i za podršku u dosadašnjem radu kompanije – istakao je prvi čovjek “Alumine”.

Budući radnici nisu krili zadovoljstvo što počinju da rade u “Alumini”, s obzirom na, kako su rekli, privilegije koje imaju zaposleni u ovoj fabrici. Uz to, dodaju, ovdje vide svoju perspektivu i budućnost.