Najskuplji stan u Srbiji prodat za 9.000 eura po kvadratu

0

Najskuplji kvadratni metar stana prodat u Srbiji tokom 3. kvartala bio je u “Beogradu na vodi” i koštao je 9.013 eura, a za taj stan koji je i najskuplje plaćen u ovom periodu izdvojeno je 883,8 hiljada eura, navodi se u Izvještaju o tržištu nepokretnosti koji je danas objavio Republički geodetski zavod.

Prvih sedam najskupljih stanova u Srbiji u ovom periodu prodato je u Beogradu na vodi.

Za stanove u starogradnji najviše je, 4,3 hiljade eura, plaćeno za kvadratni metar stana na Vračaru, dok je najskuplji stan po cijeni od 1,4 miliona eura prodat na beogradskoj opštini Stari grad.

Najskuplji kvadrat površine poslovnog prostora prodat je na Kopaoniku a cijena je bila 7.168 eura, dok je najskuplji poslovni prostor koji je promijenio vlasnika za više od milion eura u Južnom bulevaru na Vračaru, prenosi agencija Tanjug.

Najskuplji kvadrat garaže od 3,33 hiljade eura i najskuplja garaža 90.000 eura za 27 m2 u ovom periodu prodati su na Kopaoniku, dok su u cijeni zemljišta za industrijsku gradnju rekordni iznosi postignuti u Šimanovcima (kvadrat 110 eura) i na teritoriji Novog Sada gdje je kompleks od 3,8 hektara koštao 960.000 eura.

Najskuplja kuća prodata je u Brzakovoj ulici na Savskom vijencu i koštala je 1,15 miliona eura.

Najviša cijena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta bila je u Novom Sadu gdje je u Kaću dostigla 25 eura, a najviša ugovorena cijena u Kuli odnosno Ruskom Krsturu kada je 102 hektara prodato za 1,3 miliona eura.