Načelnik Bileće očekuje značajne investicije u ovu opštinu

0

Načelnik bilećke opštine Miljan Aleksić kazao je u intervjuu za novinsku agenciju Srna da su u toku pregovori sa Fabrikom „Jumko“ iz Vranja o otvaranju pogona u Bileći u kojem postoji mogućnost da bude zaposleno 300 radnika.

Kako je Aleksić rekao, pregovori između Jumka i opštine Bileća započeli su prije nekoliko dana a ovih dana očekuju posjetu rukovodstva srbijanske kompanije kako bi vidjeli kakve su mogućnosti pokretanja tekstilnog pogona u Bileći.

On je rekao da u Bileći sada postoji potražnja za radnom snagom, te da je, ukoliko je neko zainteresovan da radi, posao moguće naći kod više poslodavaca.

Aleksić je istakao da Mljekara „Pađeni“ radi u punom kapacitetu i proširuje proizvodnju, da Fabrika za proizvodnju cementnih proizvoda „Henkel“ zapošljava dvadesetak radnika, da proizvodnja ide dobro, a palte su redovne.

„Građevinske firme sa područja Bileće `Herc gradnja` i `Konstruktor inžinjering`, takođe, skoro svakodnevno raspisuju konkurse, traže se bravari, varioci, tesari, vozači… Ko želi da radi, on posla može naći“, kazao je načelnik Aleksić.