Načelnice sedam opština iz BiH realizovaće zajedničke projekte

0

Načelnice sedam opština iz BiH, koje su u oktobru u Strazburu potpisale sporazum o saradnji, razgovarale su danas u Mrkonjić Gradu o budućim zajedničkim projektima iz različitih oblasti.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je novinarima da je ovo prvi radni sastanak na kojem će preduzeti konkretne korake u pisanju projekata.

– Nadam se da ćemo naći donatore za naše projekte, a oni su vezani za oblasti socijalnog prava, jačanja uloge žena u političkom životu i ekonomskog osnaživanja žena – navela je Aničićeva.

Ona kaže da načelnice na ovaj način pišu stranice istorije i da se nada da će njihova saradnja ohrabriti i druge žene da se bave politikom.

Načelnica opštine Visoko Amra Babić smatra da će ovaj sastanak biti temelj buduće saradnje, te da će od toga imati koristi i žene u politici i građani.

– Smisao našeg udruživanja jeste jačanje žena i kroz politiku i kroz javni život, ali i jačanje naših lokalnih zajednica. Svojim primjerom želimo pokazati da žene mogu voditi lokalne zajednice – naglasila je Babićeva.

Načelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović istakla je da su žene stub društva i porodice i da one imaju više senzibiliteta za probleme običnog čovjeka.

Sastanku su prisustvovale i načelnice Novog Goražda Mila Petković, Istočnog Drvara Milka Ivanković, Drvara Dušica Runić i opštine Јezero Snežana Ružičić. (Srna)