Na padinama Sarajeva niče luksuzni kompleks: Osiguranje, bazen, čak i privatni potok

0

U toku je izgradnja stambenog kompleksa, odnosno prvog od četiri stambena objekta, u naselju Poljine Općina Centar u Sarajevu. Do kraja decembra završeno je 80 posto radova na prvom objektu, izvještava BiznisInfo.ba.

Investitor gradi stambeni kompleks, odnosno kondominijum, Green Building Resort Poljine, stanove u novogradnji, zatvorenog tipa.

Kompleks je ograđen i pokriven video nadzorom, sa bazenom i fitness & spa centrom, po principu “zelena izgradnja”, sa sistemom “smart house”, sa visokom energetskom efikasnošću, visokim stepenom privatnosti, čistim zrakom, prelijepim pogledom, veoma velikim brojem drveća i zelenila te omanjeg potoka.

Objekti sadrže po osam stanova sa zasebnim ulazima kao i zajedničku garažu za cijelo naselje sa vanjskim liftom. U sklopu stambenog kompleksa, planiran je bazen 15×6m, fitness centar, spa centar, šadrvani, park sa dječijim igralištem.

Stambeni kompleks će biti zatvorenog tipa, ograđen i pokriven video nadzorom, sa visokim stepenom privatnosti, čistim zrakom, veoma velikim brojem drveća i zelenila te omanjeg potoka što stvara veoma lijep ugođaj za boravak.

Šire naselje odlikuje mala stopa kriminala, kvalitetan ambijent za djecu. U toku je izgradnja buduće Prve transferzale koja je veoma blizu naselju.

Objekti će biti građeni po sistemu “zelena izgradnja” sa maksimalnom energfetskom efikasnošću i sa najkvalitetnijim materijalima. Dnevne boravke odlikuje mnogo svjetlosti obzirom na velike klizne portale i staklenu ogradu na terasama.

Izvor: BiznisInfo.ba