Na Kosovu otvorene prve vjetroelektrane

0

Premijer Kosova Ramush Haradinaj učestvovao je danas na otvaranju prvih vetroelektrana za proizvodnju struje na vetar, koje proizvodi turska komapnija “Air Energy”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Haradinaj je tom prilikom izjavio da je investiranje u aletarnativnu energiju jako koristan posao za Kosovo, te je izrazio uverenje da će Kosovo biti korektan partner investitorima, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Zahvalivši se turskoj kompaniji “Air Energy”, koja je izabrala Kosovo za novu i naprednu tehnologiju, Haradinaj je ocenio da je reč o uspešnom projektu.

Predstavnik kompanije “Air Energy”, Musfik Hamdi Yamanturk kazao je da njegova kompanija postoji 61 godinu i da je projekat na Kosovu među prvima realizovanim van Turske, dok je još jedan ostavren u Ukrajini.

“Mnogo se nadamo i drugim ovakvim investicijama”, kazao je Yamanturk.

Istovremeno, Sait Vokshi, kosovski suinvestitor u ovom projektu, izrazio je zadovojstvo učinjenim poslom, kao i nadu da će i u drugim projektima imati podršku Vlade Kosova.

Haradinaj je nakon obilaska trafostanice i vetrenjača, imao zajednički sastanak sa investitorima u tom važnom sektoru za Kosovo. (AA)