Na istoku BiH niče novi objekat, javljaju se i firme iz Turske i Izraela

0

U Bijeljini je počela izgradnja savremenog poslovno-komercijalnog objekta čija je predviđena površina 7.000 metara kvadratnih.

Ova višenamjenska moderna zgrada koja je zajednički projekat “D&M Company” iz Donje Trnove i firme “Zidar Živanović” nalazit će se na kraju ulice Stefana Dečanskog, poznatije kao Koridor, uz kružni tok za Brčko.

Objekat će se sastojati od prizemlja i dva sprata, a vlasnik “D&M Company” Miko Jović ističe da će ova poslovna zgrada biti urađena po svim građevinskim i ekološkim standardima, te da će se zasnivati na konceptu samoodrživosti, piše Bijeljina danas.

– Planirano je da postoji direktan ulaz sa magistralnog puta u prizemlje objekta, ali i direktan ulaz na prvi sprat sa nivoa obilaznice. Zgrada će imati prilaz iz pravca Bijeljine, Brčkog, Ugljevika, Zvornika, Beograda, a treba istaći da će se nalaziti samo 150 metara od novog autoputa čija je izgradnja u toku. Ovo je zaista jedna od najboljih lokacija u Bijeljini koja će biti ponuđena poslovnim subjektima – rekao je Jović.

Prema njegovim riječima, predugovori sa kompanijama koje žele da iznajme ili kupe prostor u ovom modernom centru bit će potpisivani nakon prve faze izgradnje objekta, a zainteresovanost su već izrazila neka velika imena u svijetu trgovine i privrede, poput John Deera, Mercatora, Konzuma, ali i ruskih i kineskih kompanija.

– Zanimljivi smo i kompanijama koje iz Bijeljine mogu da pokriju cijelo tržište BiH, a neke čak i tržište Srbije. Javljaju nam se i firme iz Izraela, Turske i drugih zemalja koje žele da iznajme prostor. Želim da naglasim da je preduzeće PROING iz Tuzle već počelo postavljanje temelja i montažne betonske konstrukcije, nakon čega će “Zidar Živanović” krenuti u radove. Konstrukcija zgrade podrazumijevat će i velike staklene površine, a objekat će imati sopstvena napajanja strujom, vodom, te solarne panele – naveo je Jović.