Na beogradskom aerodromu pet miliona putnika

0

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” oborio je u četvrtak još jedan rekord – petomilionitog putnika na odlaznom letu Air Serbie mjesec dana ranije nego prošle godine.

“Gotovo mjesec dana ranije nego prošle godine, Aerodrom ”Nikola Tesla” danas je opslužio svog 5-milionitog putnika na odlaznom letu nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia JU654 za Moskvu. Time je oboren još jedan rekord beogradskog aerodroma, u istorijski najuspješnijoj godini po svim parametrima poslovanja, navodi se u saopštenju Aerodroma koje prenose agencije.

Dodaje se i da su prvih sedam dana novembra “završeni izvanredno sa rastom broja putnika od 9,1 odsto, a do kraja godine očekuje se da će 5,8 do šest miliona putnika koristiti usluge aerodroma, čime će biti postavljen novi rekord u godišnjem broju putnika koji su koristili usluge Aerodroma ”Nikola Tesla””.

Beogradski aerodrom u prvih 10 mjeseci 2018. godine zabilježio je povećanje broja putnika za šest odsto, a promet robe i pošte uvećan je 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, kapacitet prihvata i otpreme putnika na Aerodromu ”Nikola Tesla” povećan sa oko 5,5 miliona na oko 7,5 miliona putnika godišnje. U modernizaciju i razvoj Aerodroma ”Nikola Tesla” uloženo je oko 70 miliona eura, čime je zaokružen petogodišnji investicioni ciklus”, dodaje se u saopštenju.