Musk: Twitter ima rekordan broj novih korisnika

0

Mjesec dana nakon što je završio preuzimanje Twittera, Ilon Mask rekao je da su registracije novih korisnika na “rekordnom nivou svih vremena”.

Mask je podijelio slajd sa detaljima o trenutnom stanju Twitter-a i njegovoj viziji platforme.

Prema jednom od grafikona koje je Mask podijelio, od 16. novembra, Twitter je dodao više od 2 miliona novih korisnika dnevno tokom posljednjih sedam dana. Mask je dodao da su dnevne prijave korisnika porasle za 66 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Mask je naveo i da je rekordno visok broj aktivnih minuta koje korisnici provedu na Twitter-u i da on iznosi gotovo osam milijardi minuta dnevno. To je porast od 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, Mask je pokazao grafikon na kojem je prikazano da se govor mržnje smanjio, prenose Nezavisne novine.

Čak i ako su podaci koje je Mask podijelio tačni, ostaje pitanje šta oni tačno predstavljaju. Što se tiče grafikona za nivo govora mržnje u najboljem slučaju on predstavlja nepotpunu sliku situacije. Sitnim slovima stoji da podaci pokrivaju samo tvitove na engleskom. 

Takođe, prema izvještajima, Twitter je opozvao politiku ponašanja mržnje pošto se ona odnosi na ciljano uznemiravanje trans osoba.

Takođe, jednako su važni i podaci koje je Mask nije odlučio da podijeli. Ni jedan grafikon ne pruža uvid u finansije Twitter-a. 

Prema izvještajima, Mask je nedavno rekao zaposlenima da kompanija gubi toliko novca da bankrot “nije isključen”. 

Najnoviji izvještaji navode da je Twitter izgubio 50 od svojih 100 najboljih oglašivača otkako je Mask preuzeo platformu.

Takođe, Mask je kao odgovor na tvit Jordan-a Peterson-a naveo da vidi “put Twittera koji premašuje milijardu korisnika mjesečno u roku od 12 do 18 mjeseci”. 

Da bi postigao taj cilj Twitter mora drastično da poveća registracije novih korisnika.

Prema novim izvještajima, Twitter ima približno 450 miliona aktivnih korisnika na mjesečnom nivou, prenosi PC Press.