Musk najavio nove promjene u Twitteru

0

Novi vlasnik Twittera Elon Musk je nagovijestio da bi verifikovani nalog na Twitteru u budućnosti mogao koštati 8 dolara mjesečno, uprkos tome što se suočava sa negativnim reakcijama korisnika zbog prijedloga da se naplati ova funkcija.

Musk o je trenutni sistem za dodeljivanje plavih kvačica – koje verifikuje korisnika kao pouzdan izvor – opisao kao “s*anje” u objavi na Twitteru.

– Twitterov trenutni sistem gospodara i seljaka ko ima ili nema plavu kvačicu je s*anje. Vlast narodu! Plavo za 8 dolara mjesečno – napisao je on, sugerišući da bi se nalozima koji su pretplatili na premium uslugu platforme, mogli dati kvačicu za 8 dolara mjesečno.

Tek što je u ponedeljak i zvanično postao vlasnik društvene mreže koja broji milione korisnika, najbogatiji čovjek svijeta ne prestaje da “žari i pali” u javnosti, a zbog njegovih poteza i najavljenih promjena neki su već najavili da će napustiti platformu.

– Da li Twitter umire? – upitao je Mask u aprilu, pet dana prije nego što je ponudio da kupi mrežu, prenosi Blic.

Kompanija je tužila milijardera nakon što je on iznenada objavio da odustaje od predložene kupovine Twittera za 44 milijarde dolara, tvrdeći da nije dobio tačne informacije o broju lažnih naloga.

Na kraju je ipak obavio kupovinu po prvobitnoj cijeni, što je rijedak potez za Muska koji nikada nije odustao od pravne bitke.