M:tel zvanično preuzeo sponzorstvo Premijer lige i reprezentacija

0

U Sarajevu je danas potpisan ugovor između kompanije M:tel i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na sponzorstvo Premijer lige BiH, kao i muških „A“ i „U-21“ reprezentativnih selekcija.

Nakon što je M:tel poslao najbolju ponudu, Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH donio je odluku da upravo ta kompanija bude novi sponzor Saveza za Premijer ligu BiH te, „A“ i „U21“ selekcije BiH. Ova odluka ozvaničena je potpisivanjem ugovora koji je upriličen danas u Sarajevu.

Ovom prilikom, u ime kompanije M:tel, ugovor o sponzorstvu potpisala je Radmila Bojanić, izvršni direktor za marketing i prodaju, a u ime Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, generalni sekretar Adnan Džemidžić.

– Godinama unazad kompanija M:tel je ponosni sponzor najvećih sportskih i kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Posebnu pažnju poklanjamo uspješnim sportskim klubovima, ali i pojedincima koji svojim sportskim umijećima promovišu našu zemlju – naglasila je Bojanić.

Veća dostupnost sadržaja

NS/FS BiH su, kako je kazala, prepoznali kao strateškog partnera sa kojim će u narednim godinama raditi na promociji sporta, animirat će mlade ljude da se bave sportom, značajno će unaprijediti kvalitet televizijskih prenosa utakmica i, ono što je najvažnije, omogućit će veću dostupnost ovog prestižnog sadržaja građanima Bosne i Hercegovine.

– Izuzetna mi je čast što danas imam priliku da u ime kompanije M:tel ozvaničim saradnju sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH – istaknula je Bojanić.

Dodala je da je zadovoljstvo korisnika prioritet od kojeg ova kompanija ne odstupa, naročito u vremenima kada okolnosti nalažu dodatnu brigu o zdravstvenoj bezbjednosti i praćenje vrhunskog sporta iz udobnosti vlastitog doma.

Generalni sekretar Adnan Džemidžić izrazio je zadovoljstvo novim sponzorstvom.

– Potpisivanjem ovog ugovora NS/FS BiH se nastavlja povezivati sa snažnim i uspješnim partnerima, čija će nam podrška u daljem radu mnogo značiti. Poznato je da M:tel svoje poslovanje temelji i na ulaganjima u sport i društveno odgovorne projekte te će i ova saradnja biti samo korak naprijed u promovisanju i razvijanju pozitivnih vrijednosti – rekao je Džemidžić.

Idealan partner Savezu

Dodao je da je, kao kompanija koja prati svjetske trendove i najnovija tehnološka dostignuća na polju telekomunikacija, M:tel idealan partner Savezu koji u svom radu teži izvrsnosti i stalnom razvijanju, tako da su sretni i ponosni na novo sponzorstvo.

– Vjerujem da će se kroz ovo povjerenje i saradnju stvoriti još bolji uslovi za razvoj, afirmaciju i promociju fudbala koji je sastavni dio naše stvarnosti. Želja nam je i da, kroz tu ujedinjenu energiju sa kompanijom m:tel, i uz njihovu podršku ostvarimo plasman na EURO, kao i da prenosi utakmica naših klubova budu dostupni u cijeloj Bosni i Hercegovini – naglasio je Džemidžić.

Kompanija M:tel je, po ugovoru koji je potpisan u Sarajevu, pored sponzorstva i podrške Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, pripremila i posebne bonuse i za reprezentacije i za klubove u okviru Premijer lige, kao dodatnu motivaciju za postizanje još boljih rezultata.

Preuzimanjem ovog sponzorstva, između ostalog, kompanija M:tel će omogućiti da Arena sport, kao regionalni lider u produkciji i emitovanju ekskluzivnih sportskih sadržaja, u paketu sportskih premijum sadržaja nacionalnih fudbalskih prvenstava prenosi utakmice Premijer lige BiH, utakmice Kupa BiH, te Prve lige RS i Prve lige FBiH.