Mitrović potvrdio prodaju Pink M i Pink BiH

0

Željko Mitrović je potvrdio da je prodao Pinkove televizije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini ali da je odbio ponudu američkog fonda KKR da proda cejlokupnu kompaniju uključujući i Air Pink za 500 miliona eura, piše srpski list Danas.

Od 60 kanala koje posjeduje, prodate su samo Pink BiH i Pink Montenegro koje, prema njegovim riječima, iznose svega pet odsto u strukturi prihoda i nisu kompatibilne sa daljim razvojem Pink media grupe.

Prema izvorima tog beogradskog medija, ove kanale je kupila američka KKR grupa koja u Srbiji posjeduje televiziju N1 i kablovskog operatora SBB, međutim, a zbog tajnosti ugovora Mitrović nije želio to da potvrdi niti da demantuje.

„Ne mogu potvrditi ništa dok se cijeli proces ne okonča. Osim da je riječ o prodaji te dvije televizije, od kojih nijedna nije u Srbiji. Takođe, u BiH i Crnoj Gori emitujemo više od 50 kanala, pa je prodaja navedena ova dva sasvim beznačajan podatak”, naglašava Mitrović.

Na konstataciju Danasa da su se u javnosti pojavile spekulacije da se „Pink imperija raspada“, Mitrović se nasmijao.

„Ako pogledate naše bilanse, biće vam jasno da govorimo o jednoj od deset vodećih kompanija u Srbiji, kada je reč o EBITDA margini, odnosno ostvarenom profitu. Ne znam šta se tu raspada“, kaže Mitrović.

O pregovorima koje vodi sa ponuđačima za kupovinu Pinkovih kanala znaju samo on i druga strana.

Sastanak o budućnosti svih kanala

Željko Mitrović je za utorak, 24. aprila, zakazao sastanak sa regionalnim direktorima svojih regionalnih televizija.

Ta vijest je objavljena na sajtu Pinka i u njoj se navodi da će Mitrović saopštiti poslovne odluke „koje je donio o budućnosti svih televizija sa prefiksom Pink u Srbiji i regionu“. Jedna od tih odluka, ali ne i najvažnija, jeste prodaja navedenih kanala.

„Prva tačka biće suštinska, ali o tome ćemo tek u utorak“, zaključuje Mitrović.