Miškovićev gigant e-trgovine krenuo u regionalnu ekspanziju

0

Svečanim događajem u Skoplju i zvanično je obilježen početak poslovanja Ananasa u Makedoniji. Kao što je i najavljeno, ananas.rs, lider u oblasti e-commerca u Srbiji, otpočeo je svoje regionalno širenje, a prvi korak ka tom cilju predstavlja lansiranje ananas.mk.

Otvaranje Ananasa u Makedoniji predstavlja najveći onlajn projekat podržan od strane Delta Holdinga, sa ciljem pružanja vrhunskog iskustva onlajn kupovine korisnicima širom regiona, navedeno je u saopštenju kompanije koja je u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Nina Angelovska, direktorica za internacionalni razvoj istakla je da će Ananas.mk nastaviti da postavlja standarde u oblasti e-trgovine i pruža najbolje iskustvo kupcima i partnerima.

Denis Ampov, Country Manager kompanije Ananas.mk, izrazio je uvjerenje da će Ananas.mk postati ključni igrač u oblasti onlajn trgovine i doprinijeti rastu i razvoju digitalne ekonomije, zaposlenosti i privrede u zemlji.

– Ako vam pričam o tome da je čak 97 posto pošiljaka iz našeg magacina stiglo do kupaca već narednog radnog dana, ako vam kažem da se posjeta našoj platformi mjeri u milionima i da na dnevnom nivou ulistamo na desetine novih trgovaca, onda vam pričam o samo nekoliko ključnih stvari koje smo postigli za prvih godinu dana rada u Srbiji – kazao je.

Prema njegovim riječima, sada je red da to isto i još bolje i još efikasnije postignu u Makedoniji.

– Nama nije cilj da prestignemo konkurenciju, cilj nam je da svaki prosječan građanin kada pomisli na onlajn trgovinu, klikne na Ananas. Izuzetno sam sretan što je prva zemlja na našoj mapi internacionalizacije baš Sjeverna Makedonija – izjavio je CEO Ananas e-commerce Marko Carević.

U saopštenju se dodaje da lansiranje Ananas.mk predstavlja početak nove ere e-commerca u Sjevernoj Makedoniji i poručuje da će Ananas nastaviti da širi svoje prisustvo.

Prema ranijim najavama, platforma planira širenje i na Bosnu i Hercegovinu.