„Miral“ otvorio novu upravnu zgradu i pogone

0

Kompanija „Miral“ d.o.o. u subotu je svečano otvorila novu upravnu zgradu i proizvodne pogone na novoj lokaciji u mjestu Poljice-Vrnograč, nekadašnjoj lokaciji firme „Saniteks“ iz Velike Kladuše.

Na ceremoniju svečanog presijecanja vrpce odazvalo se oko 600 uzvanika, gostiju, poslovnih partnera, kupaca i dobavljača, koji su došli iz nekoliko evropskih država, jedan čak i iz Amerike, te domaćih i lokalnih poduzetnika kao i većina članova Udruženja poduzetnika Velika Kladuša.

Prisutnima su se obratili Boris Horvat, osnivač i direktor kompanije te Mustafa Ružnić, premijer Vlade USK-a.

Radnicima sa deset i više godina staža dodijeljena su prigodna priznanja i pokloni.

Inače, kompanija „Miral“  je osnovana 1996. godine, prvi poslovni prostor bila je garaža u porodičnoj kući porodice Horvat u Velikoj Kladuši.

Proširenjem proizvodnje 2002. godine firma se seli u objekat u Polju, da bi prošle godine cjelokupna proizvodnja i uprava preselila na Poljice kod Vrnograča, na lokaciju od 11 hiljada kvadratnih metara, na kojoj je bio smješten pogon firme „Saniteks“ od koje je isti sa pripadajućim zemljištem otkupljen.

U nove pogone i poslovnu zgradu, moderno uređene i opremljene po najnovijim standardima i opremom, uloženo je oko devet miliona KM, u cijelosti kreditnih sredstava.

Ova kompanija se inače bavi proizvodnjom pvc i aluminijske stolarije, i izvozi više od 80 posto proizvodnje na tržišta EU, Kanade i Amerike zbog čega je vodeća iz ove branše ne samo u BiH već i regionu.

U pogonima Poljice „Miral“ zapošljava više od 100 radnika te još oko 40 u Hrvatskoj koji uglavnom rade na montaži proizvoda koji se ugrađuju u poslovne i stambene objekte širom Europe.

(Reprezent.ba)