Ministar Hrnjić razgovarao s predstavnicima IFAD-a

0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, s predstavnicima Misije IFAD-a u Bosni i Hercegovini o aktuelnim projektima koji se realiziraju na području Federacije BiH, ali i o budućim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su u ime IFAD-a prisustvovali direktor Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj za Bosnu i Hercegovinu Roberto Longo i vođa tima za izradu strateškog dokumenta Swandip Sinha.

Ministar Hrnjić se tom prilikom zahvalio na kontinuiranoj podršci koju ova međunarodna organizacija pruža poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u Bosni i Hercegovini, te je izrazio nadu da će i buduće saradnje biti jednako kvalitetne i uspješne.

U Bosni i Hercegovini trenutno borave dvije Misije IFAD-a, Misija za definiranje CSN (Country Strategy Note – Strateški dokument za BiH) i Misija za izradu detaljnog dizajna za projekat STAZA.

Njihovi predstavnici će razgovarati sa zvaničnicima državnih ministarstava, dužnosnicima Federacije BiH i donatorima, te realizirati terenske posjete projektima u oba entiteta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.