Minimalac u RS-u od 1. juna 650 KM

0

Vlada Republike Srpske danas je donijela odluku o povećanju minimalne plate na 650 maraka, a ona će se primjenjivati od 1. juna.

– Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite izašlo je sa prijedlogom minimalne plate u Republici Srpskoj i mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata iznosi 650 KM –  rekla je nakon sjednice Vlade RS ministrica finansija Zora Vidović.

Na sjednici je bilo više tačaka dnevnog reda, uključujući i prijedlog rebalansa budžeta RS. Vidović je rekla da je budžet RS u dobroj kondiciji, te da je stabilan i likvidan.

– Vlada Republike Srpske usvojila je danas Prijedlog rebalansa budžeta po hitnom postupku u iznosu od 4,382 milijarde KM, što predstavlja povećanje od 358 miliona KM u odnosu na ovogodišnji budžet, koji iznosi 4,024 milijarde KM – rekla je Vidović.

Vidović je rekla da je povećanje budžeta planirano za povećanje plata, penzija, socijalnih i boračkih davanja za šta će biti izdvojeno ukupno 167 miliona KM.

-Pored toga, za povećanje investicija smo predvidjeli 90 miliona KM. Za subvencije u privredi i poljoprivredi rebalansom je planirano povećanje oko 40 miliona KM – istakla je Vidović na konferenciji za novinare, prenosi Glas Srpske.