Mijenja se logo najpopularnijeg čipsa, prvi put u 20 godina

0

Popularni čips Pringles lansiran je prvi put prije 30 godina u Velikoj Britaniji, a da bi se obilježila ova prilika, brend je odlučio da napravi promjenu.

Iako je brend poznat po svom logu, karakterističnom liku sa brkovima, Pringles je po prvi put u posljednjih 20 godina odlučio da ga promijeni.

Kompanija se odlučila da modernizuje već poznatog lika sa pakovanja, pa će sada, nakon transformacije, “gospodin P” (poznat kao Julius Pringles) izgubiti kosu i biti u modernom stilu emojija, koji uključuje nove obrve i novu crvenu leptir mašnu, piše BizLife.

Ipak, neće samo logo biti promijenjen. Takođe, kultne limenke dobit će svoj novi izgled, sa svjetlijim i modernijim pakovanjima koje ističu Pringlesovu paletu ukusa. Ono što će ostati isto je oblik limenke, kako bi čips mogao da se slaže na već ranije poznati način.

Originalnog “gospodina P” dizajnirao je Arč Dramond u Njujorku 1967. godine, a maskota je od tada postala globalna ikona. Jednom se čak našao i kao gost u epizodi Simpsonovih.

Od pokretanja Pringlesa, gospodin P je imao šest novih izgleda kako bi bio u skladu s vremenom, ali ovaj dizajn napravio je najveću promjenu.