Metalholand će zaposliti još 15 radnika, u mašine uložili 300.000 KM

0

Fabrika “Metalholand” iz Šamca, koja se bavi izradom čeličnih konstrukcija i gotovo cjelokupnu proizvodnju izvozi u zemlje EU, traži 15 novih radnika.

Fabrika koja proizvodi krovne konstrukcije, nadstrešnice, kontejnere, kranske staze i mostove, trenutno zapošljava 50 radnika, te 11 učenika šamačke Srednje škole “Nikola Tesla” koji su na praksi.

Direktor “Metalholanda” Stanislav Rakić kaže da je sa opštinom potpisao ugovor o dodjeli subvencije za zapošljavanje i kupovinu novih mašina, tako da će zaposliti još pet radnika sa Biroa za zapošljavanje.

Dobili smo po 5.000 KM za zapošljavanje pet novih radnika i za ulaganje u nabavku mašina. Ove godine smo uložili više od 300.000 KM u nove mašine“, rekao je Rakić.

On je dodao da su uslovi rada u ovoj fabrici odlični, a plate najbolje u cijeloj regiji.

“Mnogo pažnje posvećujemo i praksi učenika koji se školuju za zanimanja koja su nam potrebna, a to su zavarivači i bravari”, naveo je Rakić.

Radomir Gunjević iz Prnjavora, koji putuje svaki dan na posao u Šamac, kaže da su uslovi rada odlični, te da poslodavac nastoji da satnice izjednači sa onima u Sloveniji.

Učenik trećeg razreda u školi za zavarivača Andrej Marinković iz Crkvine navodi da je na praksi od 7.00 do 13.00 časova, a nakon toga ostaje da zaradi džeparac.

On ističe da se raduje da po završetku školovanja dobije posao u “Metalholandu”.

Srna