Međunarodni sajam privrede u Mostaru ponovo će biti održan nakon dvije godine

0

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović najavio je danas da će iduće godine u Mostaru ponovo biti održan Međunarodni sajam privrede, nakon dvogodišnje pauze usljed pandemije virusa korona.

Čović je tokom sastanka sa predsjednikom Hrvatske privredne komore u Zagrebu Lukom Burilovićem rekao da će na 23. Međunarodnom sajmu privrede Mostar 2022. godine privredne potencijale predstaviti zemlja partner – Mađarska, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Prema njegovim riječima, sajam će biti obogaćen regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, čime se partnerima i izlagačima na jednom mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja, među kojima posebnu ulogu ima i Hrvatska privredna komora.

Čović je istakao značaj jačanja ekonomskih veza, posebno otvaranjem predstavništva Hrvatske privredne komore u Sarajevu i Mostaru.

Sagovornici su razgovarali o značaju razvoja privrede u Hrvatskoj i BiH, te robnoj razmjeni koju ove zemlje imaju.

Burilović je naglasio da je BiH veoma važan privredni partner Hrvatske, podsjetivši da veliki broj preduzeća iz Hrvatske posluje u BiH.

Na sastanku je zaključeno da privredna suradnja i jačanje ekonomskih veza Hrvatske i BiH moraju biti još bolji, na čemu treba raditi.