Mate Rimac u Splitu otvorio razvojni ured

0

Mladi hrvatski poduzetnik Mate Rimac, otvorio je razvojni ured svoje firme Rimac Technology u Splitu. Radi se o privremenom prostoru kojega će kompanija koristiti do kraja 2020. do kada bi trebao biti završen projekt Tehnološkog parka u sklopu prostora bivše kasarne na splitskom Dračevcu.

Domaće znanje i rad na vrijednim izvoznim proizvodima i u Splitu će osigurati nova radna mjesta i to ponajprije mladim računalnim stručnjacima.

Jedanaest novozaposlenih do kraja godine dobit će pojačanje. Iz Rimac automobila, najavljuju kako će splitski razvojni centar uskoro imati najmanje 30 stalno zaposlenih inžinjera, piše HRT.

Saradnja Mate Rimca i splitskoga univerziteta nastavit će se i kroz studentsku praksu koji će brojni polaznici studija računarstva i elektrotehnike, obavljati u njegovu razvojnom centru u gradu podno Marjana.

Na javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje prostora u budućem tehnološkom parku na Dračevcu javilo se 15 poduzetnika. Prema prikupljenim podacima u parku bi radilo gotovo 1.500 zaposlenika, a zahvaljujući tom projektu otvorilo bi se oko 400 novih radnih mjesta.