Mark Zuckerberg ušao u novi biznis

0

Milijarder Mark Zuckerberg, vlasnik Mete, najavio je uzgoj goveda na jednom havajskom ostrvu. Vrlo je zanimljivo čime planira da ih hrani.

– Počeo sam da uzgajam stoku na ranču Koolau na Kauaiju, a cilj mi je da proizvedem najkvalitetniju govedinu na svijetu. Goveda su vagi i angus, biće hranjena brašnom od makadamije, a piće pivo koje proizvodimo na imanju – dio je objave Marka Zuckerberga, osnivača i izvršnog direktora kompanije Meta koja obuhvata različite platforme i tehnologije, uključujući društvene mreže kao što su Facebook i Instagram.

Dalje piše kako želi da čitav proces bude lokalan i na bazi cirkularne ekonomije. Kaže kako svaka krava pojede 2,3 do 4,6 tona hrane godišnje, za šta mu treba puno stabala makadamije koje daju istoimeni plod, orah bogat vitaminima, mineralima i proteinima.

– Moje kćerke pomažu u sadnji stabla makadamije i brinu se o našim životinjama raznih vrsta. Još smo na početku putovanja i zanimljivo je razvijati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji – zaključio je u objavi.

Riječ je kompleksu vrijednom 100 miliona dolara, piše Wierd, a koji se nalazi na havajskom ostrvu Kauai.

Imanje navodno uključuje i podzemno sklonište opremljeno sopstvenim izvorima hrane i energije.

(Izvor: Agroklub)