MADI od 1. februara izvozi i u Švedsku

0

U septembru 2019. godine kompanija MADI d.o.o. realizovala je prvi izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju i to na tržište Njemačke. Svega nekoliko mjeseci nakon toga, otvoreno je i novo tržište.

Iz tešanjske kompanije je objavljeno kako od prvog dana februara izvoze i na tržište Švedske.

Skandinavsko tržište je vrlo zahtjevno izvozno tržište kako po pitanju zdravstvene ispravnosti tako i po pitanju ambalaže, načina pakovanja, pa i same težine nekog proizvoda, rečeno je iz ove kompanije.

„Zadovoljni smo realizacijom izvoza na ovo zahtjevno tržište gdje imamo priliku da potvrdimo našu izvrsnost. Također, ovom prilikom želim da se zahvalim i gospodinu Golaliću, direktoru kompanije PLIVIT, koji je uložio velike napore u ovo tržište kako bi kranjim kupcima približio sve prednosti proizvoda koji dolaze iz naše regije i na taj način stvorio potrošačku naviku. Također, vrlo sam zadovoljan što smo u prilici pozitivno reagovati na višestruke upite koje smo imali sa ovog tržišta a vazano za dostupnost našeg brenda u skandinavskim zemljama“, izjavio je direktor kompanije MADI Maid Jabandžić.

Kompanija MADI je izvozno orijentisana na tržišta Crne Gore, Makedonije, Srbije, Njemačke a od sada i Švedske.

„PLIVIT TRADE“ iz Švedske je ekskluzivni zastupnik poznatih regionalnih brendova sa Balkana i distributerska kompanija koja već 24 godine uspješno snabdijeva skandinavsko tržište prehrambenim proizvodima s Balkana.