“Madi” će graditi poslovni objekat u Sarajevu

0

Ministar Adnan Delić iskoristio je priliku današnjeg sastanka sa udruženjima peradara, a u vezi problema vezanih za izvoz mesa i mesnih prerađevina peradi i jaja, da sa predstavnicima udruženja porazgovara i o rješenjima koja se tiču odlaganja animalnog otpada.

Upoznao ih je s namjerama Ministarstva privrede da kroz projekte javno-privatnog partnerstva uđe u proces osnivanja spalionica animalnog otpada.

Kako je istakao, to je iznimno važno za naše privrednike, da u svojoj zemlji imaju mogućnost odlaganja animalnog otpada, što trenutno nije slučaj jer se taj otpad odvozi u spalionice u Srbiji.

Također, ministar Delić kazao je prisutnima da je Ministarstvo privrede otvoreno 24 sata za privrednike, njihove probleme, prijedloge za ulaganja i poboljšanja privrednog ambijenta u Kantonu.

U tom smislu Edin Jabandžić, direktor kompanije Madi iz Tešnja kazao je da ova firma već ima dvadeset uposlenih u Kantonu Sarajevo, koji rade redovno snadbjevanje i distribuciju “Madi” proizvoda u KS-u.

Naš plan je da u narednom periodu gradimo jedan poslovni objekat koji bi bio i mikro lokacija za obradu mesa, kao i veleprodaja rijetkih i manje prisutnih vrsta mesa na tržištu Bosne i Hercegovine. Smatramo da je Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine, idealna prilika za jedan takav poslovni objekat i nadamo se da će u narednom periodu doći do konkretizovanja te ideje i da ćemo vrlo brzo početi raditi na tome – rekao je Jabandžić.

Kako je “Madi” kompanija najveća u industriji oblasti peradarstva, njihove investicije na području Kantona Sarajevo su, kako je naglasio ministar Delić, dobrodošle, i s tim u vezi predložio je Jabandžiću što skoriji susret kako bi išli u konkretizaciju dogovora i implementaciju. Zahvalivši se ministru na razumijevanju i interesu za njihove probleme, direktor kompanije “Madi” je pozvao je ministra Delića da posjeti njihova postrojenja u Tešnju.