Lidl otvorio prodavnice u Srbiji

0

U 12 gradova u Srbiji jutros je otvoreno je 16 prodavnica njemačkog trgovačkog lanca Lidl.

Prodavnice su počele da rade u osam sati u Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu, a radno vrijeme biće svakog dana do 22.00, javlja Beta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji otvaranja jedne od pet Lidlovih prodavnica u Beogradu i izjavio da je Lidl u Srbiju uložio 205 miliona eura i zaposlio 1.553 radnika.

“Ovo nije običan dan i ovo nisu sasvim obične prodavnice, ovo je dan kada pravimo veliki korak napred ka boljem i kvalitetnijem životu”, kazao je Vučić.

Vučić je kazao da će se na rafovima Lidla u Srbiji naći i proizvodi srpskih proizvođača i da očekuje da će se oni najkvalitetniji prodavati u prodavnicama širom svijeta.

Pošto je u redu ispred prodavnice u Ulici Vojislava Ilića na Voždovcu bilo najviše penzionera, Vučić se njima direktno obratio.

“Ove godine i svake druge imaćete sve veću penziju, svojim unucima ćete moći da ostavljate džeparac za čokoladu koju će kupiti i ovde u Lidlu i drugim prodavnicama”, kazao je Vučić.

On je kazao da u Srbiji oko 50.000 ljudi radi u njemačkim fabrikama.

On je dodao da je od trenutka kada je najavljeno da Lidl dolazi u Srbiju, čuo od građana komentar “zašto tolika buka oko otvaranja obične prodavnice”.

– Ovo nije obična prodavnica. Od njih možemo mnogo da naučimo, prvenstveno u logistici, marketingu i transportu. Koliko je to ozbiljan posao, govori obuka radnika od dvije godine. Do sada imamo 205 miliona eura investicija Lidla. U sve su uključene naše firme, oko 200 njih, a u cijene nek se uvjere potrošači – rekao je Vučić.