Kreće rekonstrukcija puta Vraca-Trebević

0

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić potpisali su danas Sporazum o definisanju međusobnih odnosa o zajedničkim ulaganju u dio regionalnog puta R-446 na relaciji Vraca-Trebević, projekta vrijednog oko 900.000 KM.

Prema ovom sporazumu, učešće opštine i Vlade Republike Srpske u rehabilitaciji ovog puta je po 50 odsto planiranih sredstava.

Ova dionica dužine je tri kilometra i proteže se od Vraca preko Zlatišta do Brusa.

Gašanović je, izražavajući zadovoljstvo današnjim događajem, precizirao da je opština Istočni Stari Grad, putem Savjeta ministara obezbijedila 450.000 KM, i naglasio da je i Vlada Republike Srpske pokazala razumijevanje za ovaj projekat i obezbijedila drugu polovinu sredstava, u čemu je učestvovalo i preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Nešić je najavio da će projekat rehabilitacije dijela puta biti završen u narednih 20 dana, a kompletan posao do kraja oktobra, prije početka zimske sezone na Jahorini.

On je potvrdio da se ozbiljno razmatra i sanacija dijela puta na relaciji Jasik-Brus, o čemu je razgovarano sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.