Košarac: Posljedice na privredu bit će još veće

0

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je danas u Sarajevu da će posljedice Covid-19 na privredu biti još veće, te naveo da je formirana grupa za socio-ekonomski odgovor pri Vijeću ministara, koja je imala nekoliko sastanaka.

– Činjenica je da su posljedice velike i da će sigurno biti još veće – rekao je Košarac novinarima.

On je naglasio da konačna odluka o tome da li će BiH otvoriti granice prema EU u vrijeme epidemije virusa korona još nije donesena, budući da je preovladalo mišljenje da se to još ne čini.

Košarac je naveo da je o tome razgovarano više puta na sjednicama Vijeća ministara i da je predsjedavajući Zoran Tegeltija tražio stav svih ministara o tome, kako otvoriti granice BiH.

– Kod svih kolega je preovladao stav da trebamo voditi računa o epidemiološkoj zaštiti, prije svega o zdravlju stanovništva BiH. To pitanje je ostalo neriješeno. Razumijemo značaj otvorenosti granica kada je riječ o zemljama EU, odluku još nismo donijeli, ali vjerujem da ćemo je donijeti ili na redovnoj ili na telefonskoj sjednici Vijeća ministara – rekao je Košarac, javlja Srna.