Kompanija iz Usore primjer uspješnog poslovanja

0

Federalni ministar trgovine i predsjednik Savjeta za strane investitore Federacije BiH Amir Hasičević posjetio je kompaniju Global Metal Construction Group u Usori.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o olakšavanju administrativnih procedura u izvozno-uvoznom poslovanju, poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija.

Iz Ministarstva navode da je ova izvozno orijentisana kompanija primjer uspješnog poslovanja sa ukupnim godišnjim prometom od 45 miliona eura.

Kompanija ima 150 uposlenika, a osim projektovanja i montaže skladišnih konstrukcija imaju i 10 certificiranih trenera i vlastiti trening centar za edukaciju.

– Ministar Hasičević je rekao da će Federalno ministarstvo trgovine zajedno sa drugim resorima Vlade Federacije BiH, kao i u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH učiniti maksimalan napor za otklanjanje administrativnih prepreka kako bi se olakšalo poslovanje kompanijama koje u BiH ulažu svoj kapital – navodi se u saopćenju Ministarstva.

Ministar Hasičević istakao je opredjeljenje da u radu Savjeta za strane investitore uključi sve zainteresovane i kroz parnerski odnos radi na unapređenju ove oblasti, saopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.