Kompanija iz Saudijske Arabije zainteresovana za ulaganja u BiH

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kompanije „MASCO Group“ iz Saudijske Arabije o mogućnostima ostvarivanja saradnje na zajedničkim projektima iz različitih oblasti.

Delegacija ove kompanije izrazila je zainteresovanost za ulaganje u projekte iz oblasti energetike i obnovljivih izvora, s akcentom na izgradnju solarne elektrane, a razgovarano je i mogućnostima saradnje na projektima izgradnje i revitalizacije putne i željezničke infrastrukture u Republici Srpskoj.  

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković dao je punu podršku saradnji sa kompanijom „MASCO Group“, koja će biti u obostranom interesu, ističući da postoji prostor za proširenje saradnje i u drugim oblastima.

Premijer Višković upoznao je delegaciju kompanije sa prednostima ulaganja u Republici Srpskoj, ističući da Republika Srpska ima najpovoljniji privredni ambijent u okruženju, kvalifikovane radnike, najniže stope oporezivanja, te niz olakšica prilikom investiranja.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.