Kompanija iz Beograda želi pokrenuti proizvodnju u Srebrenici

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa vlasnikom i direktorom kompanije “Malbex Wbi” d.o.o. Beograd Milanom Bjelićem i načelnikom Opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, o mogućnostima investiranja ove kompanije na području opštine Srebrenica.

Bjelić je upoznao premijera Viškovića sa dosadašnjim uspješno realizovanim projektima ove firme u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i drugim zemljama, te istakao da je kompanija “Malbex Wbi” zainteresovana da investira u pokretanje proizvodnje pomfrita u fabrici “Srebreničanka”.

Bjelić je naveo da je investicijom planirano otvaranje novih radnih mjesta, otkup domaćeg krompira, te dalje proširenje kapaciteta fabrike.

Premijer Višković podržao je najavljeni investicioni projekt kompanije “Malbex Wbi” u Srebrenici, te istakao da je Vlada spremana da pruži svu raspoloživu podršku ovoj kompaniji.

Predsjednik Vlade upoznao je vlasnika i direktora kompanije sa podsticajima koje Vlada daje investitorima u Republici Srpskoj, te istakao da RS ima najstimulativnije poreske stope u okruženju, kao i najpovoljniju cijenu električne energije.