Kineski brod donio posljednje dijelove za Pelješki most

0

Kineski brod za posebne terete “Development Way”, s posljednja 24 segmenta čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, uplovio je u utorak u akvatorij pred Lukom Ploče, piše Index.hr.

Brod “Delepoment Way”, izgrađen 1983. godine, plovi pod panamskom zastavom, a dug je 215 metara i širok 34 metra. Iz Kine je za Ploče krenuo krajem aprila, a medijsku pažnju izazvao je prethodna dva dana, kada je zastao na Otrantu, na ulazu u Jadransko more.

Voditelj projekta izgradnje Pelješkog mosta u Hrvatskim cestama Jeroslav Šegedin potvrdio je za Hrvatski radio kako jednodnevno kašnjenje neće utjecati na dinamiku radova.

– Na gradilištu već imamo 25 segmenata koji se tek imaju ugraditi. Očekuje se da bi posljednji segmenti mogli biti ugrađeni do 15. avgusta – rekao je Šegedin.

Kapetan Lučke kapetanije Ploče Joško Nikolić potvrdio je kako će brod, nakon carinskih formalnosti, nastaviti plovidbu prema akvatoriju gradilišta Pelješkog mosta.

Na Pelješkom mostu je postavljeno 75 posto rasponske konstrukcije, a očekuje se da će radovi biti gotovi do proljeća 2022. godine.