Katarska kompanija želi saradnju s proizvođačem prvog bh. skutera

0

Privredna komora FBiH je u okviru razgovoru na temu elektromobilnosti koje vodi s međunarodnom kompanijom e-Bikes 4All posjetila prijedorsku kompaniju Cromex, poznatu po proizvodnji prvog bosanskohercegovačkog skutera i bicikla na električni pogon.

Tema sastanka je bila mogućnost saradnje u cilju promocije elektromobilnosti i unapređenja poslovanja, ali i prenosa znanja i iskustva, te prevazilaženja barijera s kojom se susreću u svakodnevnom poslovanju.

Armin Hodžić iz Privredne komore FBIH istaknuo je značaj ove institucije u povezivanju domaćih i međunarodnih kompanija.

Mirsad Ramić, vlasnik kompanije Cromex izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i interesovanjem i kompanije e-bike 4All za uspostavljanje zajedničke saradnje, ali i drugim poslovnim mogućnostima i benefitima o kojima se razgovaralo tokom sastanka.

Tim povodom posjećen je i prozvodni pogon kompanije Cromex, obzirom na iznimnu investiciju Cromex-a od 5 miliona KM u mašine, od čega je 3,5 miliona investirano u lasere za sječenje ploča i cijevi.

Ahmad Abtah iz kompanije e-bike 4All je istakao potencijal zajedničke saradnje koji će se preciznije definisati u nadolazećem periodu, obzirom na brojne zajedničke tačke u poslovanju, a ne samo na polju elektromobilnosti prema inicijalnoj tematici sastanka.

Također, on je ovim putem ukazao na potencijal prenosa znanja koji imaju u Kataru na poslovanje kompanije Cromex.

Po završetku sastanka, dogovoreni su i naredni koraci u zajedničkoj saradnji, gdje je jedna od planiranih aktivnosti i uzvratna posjeta kompaniji e-Bikes 4All i njihovoj poslovnici u Sarajevu, ali i centrali u Kataru.

D. Hadžić