Kamen temeljac za još jednu fabriku u Prijedoru

0

U Industrijskoj zoni “Celpak” položen je kamen temeljac za izgradnju pogona preduzeća “Raki d.o.o.”, u kojem će se proizvoditi fasadne mreže i PVC lajsne.

U pitanju je novo preduzeće kojim se proširuje djelatnost postojeće građevinske firme “Stomil” , a koja na području Prijedora radi već 19 godina.

Vlasnik firme “Raki d.o.o” Miroslav Radivojac je izjavio novinarima da će izgradnjom novog objekta proširiti postojeću proizvodnju i zaposliti nove radnike.

“Radi se o objektu površine 900 metara kvadratnih, u kojem će se proizvoditi fasadna mrežica i PVC lajsne. Ukupno zapošljavamo 15 radnika, a završetkom ovog projekta biće zaposleno još najmanje 10 radnika”, dodao je Radivojac.

On se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi te Agenciji za lokalni razvoj “PREDA-PD” koji su podržali ovaj projekat istakavši da je zemljište na kojem gradi novi proizvodni pogon dobio po povoljnim uslovima uz riješenu kompletnu infrastrukturu.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora. Milenko Đaković ne krije zadovoljstvo činjenicom da je broj novoosnovanih preduzeća u Industrijskoj zoni “Celpak” sve veći.

“Ovo je peti kamen-temeljac u Industijskoj zoni. Ovdje se završava objekat `Kolektor`, tu je `MM plastik`, koji planira proširiti poslovni prostor, postavili smo kamen-temeljac za firmu `Edna Metalworking` što uz ovaj novi najavljeni pogon predstavlja mogućnost za nova zapošavanja”, potvrdio je Đaković.

Završetak radova na izgradnji pomenutog pogona očekuje se sredinom iduće godine. Vrijednost investicije je 500.000 KM.