Kako je novi direktor preporodio bh. firmu i povećao prihode za 13 puta u dvije godine

0

Vijest koju smo objavili jučer, da je kompanija iz oblasti namjenske industrije Tehnički remontni zavod (TRZ) Hadžići udvostručila prihode u prošloj godini, izazvala je mnogo pozitivnih reakcija.

Ukupni prihodi TRZ-a narasli su lani na 11,3 miliona KM, sa 5,5 miliona koliko su bili 2022. godine.

No, zanimljivo je pogledati još jednu činjenicu. Riječ je o kompaniji koja je godinama poslovala u gubicima i praktično bila na rubu propasti. Mnogi su joj već predviđali stečaj, piše BiznisInfo.ba.

Poređenja radi, 2021. godine prihodi su bili tek oko 860 hiljada KM, a firma je imala gubitak od oko 647 hiljada maraka. Godine 2020. prihodi su bili još manji, a gubitak je iznosio oko 430 hiljada KM.

No, sve se mijenja dolaskom novog direktora – Isme Hebibovića. Hebibović je odmah po dolasku započeo s uvođenjem reda i razvojem kompanije, a novi izvještaji pokazuju koliko je bio uspješan.

Nakon više godina poslovnog mučenja, gubitaka i poslovanja na ivici opstanka, kompanija je dobila nove ugovore i povećala broj radnika, te prihodovala milione maraka i počela redovno ostvarivati dobit.

Već dvije godine TRZ posluje pozitivno a prihodi – kako smo već pokazali – drastično rastu. Za dvije godine prihodi su povećani za čak 13 puta.

I druge kompanije posluju uspješno – Pretis, Unis Ginex, PTG i tako dalje. No, uspjeh TRZ-a je veći time što se radilo o “otpisanoj” kompaniji.

Preuzimanje teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora i postavljanje linka ka originalnom tekstu na BiznisInfo.ba