Kako izgleda parcela u Sarajevu u koju je Mišković upumpao 10 miliona KM

0

Vijest koju je nedavno objavio BiznisInfo.ba, da je srbijanski biznismen Miroslav Mišković krenuo u ozbiljan poslovni poduhvat u BiH, izazvala je ogromnu pažnju u javnosti.

Mišković je početkom ove godine upumpao čak 10 miliona KM u sarajevsku firmu Standard Nekretnine, i krenuo u proces istiskivanja manjinskih dioničara što će ga koštati još jedan dodatni iznos novca.

Mišković je već dugi niz godina većinski vlasnik ove firme koja ima zemljište kod Stupske petlje, na kojoj je ranije planirana gradnja tržnog centra i stambenog kompleksa.

Snimili smo kako trenutno izgleda parcela koja je sada zapuštena, ali ima ogroman potencijal zbog sjajne lokacije, piše BiznisInfo.ba. Zasad nije poznato da li upumpavanje novca znači da kreće realizacija zamišljenog projekta ili je parcela dobila drugu namjenu.

Inače, ovih dana je u Sarajevu osnovana još jedna Miškovićea firma – Ananas. Riječ o kćeri firmi platforme Ananas e-commerce d.o.o. Beograd.

Foto: BiznisInfo.ba

Ananas je zamišljen kao platforma za online trgovinu, odnosno balkanska inačica američkog Amazona.

Mišković je jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Između ostalog, vlasnik je Delta Planeta, najvećeg tržnog centra u Banjaluci i jednog od najvećih u BiH.

Foto: BiznisInfo.ba

Preuzimanje teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora i postavljanje linka ka originalnom tekstu na BiznisInfo.ba