Kabiri se pohvalio velikim investicijama u Aluminij

0

Aluminij Industrija izraelskog biznismena Amira Grossa Kabirija modernizirala je više pogona u tvornici Ljevaonice mostarskog Aluminija, u kojemu su u najmu, izvijestili su danas iz te kompanije.

Ne navodeći koliko je novca posljednjih mjeseci uloženo, u saopćenju se ističe da su modernizirana postrojenja za kontinuiranu homogenizaciju trupaca i pile za trupce, postrojenje za rezanje blokova, stanice za komprimirani zrak, prešu za hlađenje šljake te ostale opreme u pogonima Ljevaonice.

Uz to, nadograđene su ljevačke jame na automatizirani sistem kontrole lijevanja njemačke kompanije Wagstaffa te je uveden novi sistem kontrole razine metala u pećima, prenijela je Hina.

“Ulaganja će se nastaviti”

U Ljevaonici je značajno povećan kapacitet korištenja prirodnog plina izgradnjom potpuno nove stanice i podstanice za prirodni plin.

Aluminij Industrija je nabavila i posebno dizajnirano industrijsko vozilo za punjenje i održavanje peći njemačke kompanije GLAMA Machinenbau.

– Ugradnja napredne opreme doprinijela je poboljšanja širom naših operacija. Preciznost i učinkovitost koje pružaju ove primjene preoblikovale su naš proizvodni proces, pozicionirajući nas kao lidere industrije – navodi se u saopćenju Aluminij Industrije.

Dodaje se da će ta kompanija nastaviti ulagati u proizvodni proces i infrastrukturu, potičući pozitivan utjecaj čime potiču saradnju i s lokalnim partnerima.