Jučer otvoren: U retail park u Krajini uloženo 5 miliona KM

0

U izgradnju objekta uloženo je 5 miliona KM a njime su građani Bosanske Krupe dobili kvalitetniju ponudu i bogatiji asortiman roba široke potrošnje zahvaljujući kojem u kupovinu neće više morati odlaziti u susjedne gradove kantona i dalje

Nakon više otvorenih proizvodnih pogona u proteklim godinama, u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi, u četvrtak je svečano otvoren novoizgrađeni i moderno opremljeni trgovački centar Retail-park „Elmont“. Trgovački centar su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović i djevojčica Darija Novkinić.

U njemu je posao dobilo 70 radnika među kojima su većinom žene.

Foto: Atlantis Gold

Centar je izgrađen zahvaljući investiciji porodice Novkinić koja je u njegovu gradnju uložila 5 miliona KM.

– Gradnja je trajala godinu dana a uloženo je 5 miliona KM. Centar se prostire na 3.500 kvadratnih metara. Ima i 70 parking mjesta pa je ukupna površina oko 5.000 kvadratnih metara. Trenutno je zaposleno 70 osoba a mi planiramo i dalje širenje – kazao je za RTV USK investitor Anel Novkinić.

U „Elmontu“ kupcima su svoja vrata otvorili poznati brendovi „Sinsay“, „Azel France“, „Sport Reality“, „DM-drogeri markt“ i Zlatara „Atlantis“ a uskoro će se u njemu naći i prodavnica „Koton“ i Restoran „La-Italiana“.

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović zahvalio je investitorima.

– Sedamdeset novih radnih mjesta je vrlo značajno za naš grad a vjerujem da će doći i do novih zapošljavanja jer imamo naznake za nove investicije na području Bosanske Krupe – kazao je Halitović.