Još 28 nezaposlenih osoba sa Ilidže dobit će posao

0

U Općini Ilidža danas je održano svečano potpisivanje ugovora sa poslodavcima sa područja općine Ilidža koji su putem Javnog poziva ostvarili pravo na poticaj pri zapošljavanju lica koja se vode na evidenciji nezaposlenih osoba Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo – Biro Ilidža. Poslodavci – korisnici sredstava dužni su zaposliti lice u trajanju od 12 mjeseci.

Općinski načelnik Nermin Muzur istakao je da je ovaj javni poziv bio još jedna od mjera ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica koje je izazvala pandemija koronavirusa.

Pozitivne vijesti donose Vam BiznisInfo i Addiko Bank

“Odlukom o dodjeli sredstava utvrđena je Lista poslodavaca za poticaj zapošljavanju radnika sa područja općine Ilidža i obuhvaćeno je ukupno 25 privrednih subjekata koji će u narednom periodu zaposliti 28 lica koja su na evidenciji Službe za zapošljavanje KS. Planirali smo manji iznos za ovu namjenu, međutim zbog velikog broja zahtjeva, odlučili smo izdvojiti dodatna sredstva za poticaje u ukupnom iznosu od 235.200,00 KM. U narednom periodu ćemo nastaviti podršku zapošljavanju kao i pomoći privredi kroz regresiranje kamatne stope, poticaje za zapošljavanje žena i drugo“, zaključio je načelnik Muzur.

Ovom prilikom načelnik Muzur pozvao je privrednike da aktivnije uzmu učešće u programe i aktivnosti koje realizira Općina Ilidža, a koje za cilj imaju pružanje podrške u prevazilaženju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom, ali i unapređenje poslovanja kroz nova zapošljavanja i nova radna mjesta.