Izgradnja kompleksa na 40.000 kvadrata u punom jeku, otvaranje na proljeće

0

BiznisInfo.ba je ranije objavio da iza projekta svoji kompanija ANH Capital Investment

U Bihaću se uskoro otvara jedan od najsavremenijih trgovačkih parkova ovog dijela Evrope, a nositi će historijski naziv svoga grada – Bišće.

Prema novim fotografijama i objavama investitora, radovi na izgradnji Bišće Parka su u punom jeku.

Investitori također najavljuju da će objekat otvoriti svoja vrata već na proljeće naredne godine te se raduju što će stanovnicima ove regije omogućiti jedinstveno iskustvo šopinga, zabave i druženja.

Osim toga, ovdje će vjerovatno navraćati i gosti iz drugih krajeva BiH, ali i susjedne Hrvatske jer će sigurno pronaći nešto po povoljnijim cijenama.

Zapravo, gradnja retail parkova i velikih šoping centara duž cijele sjeverne granice BiH s Hrvatskom postala je trend, jer oni privlače veći broj posjetilaca iz susjedne zemlje.

Inače, Bišće Park će kompleksom na čak 40 hiljada kvadratnih metara i svjetskim sadržajima pružiti mnogo više od tradicionalnog šoping iskustva, a cilj je da postane omiljeno mjesto druženja za sve generacije.

Posjetioci će imati na raspolaganju posjetiti brojne atraktivne brendove poput LC Waikikija, Pepca, NewYorkera, Mlinara, dm-a, Dresscoda, Sport Visiona, DexyCo, Techno Shopa i mnogih drugih.

BiznisInfo.ba je ranije objavio da iza projekta svoji kompanija ANH Capital Investment.

Vlasnici ove firme su kompanija “Petrol-P” Bihać i “Leburić-komerc” Prnjavor. Vlasnica firme “Petrol-P” je Fatima Prošić dok iza “Leburić-komerca” stoje Milan i Dragan Leburić.

Inače, “Leburić-komerc” je jedan od giganata domaće privrede, a prošle godine je imao prihode od 240 miliona KM i zaradu od oko 16,5 miliona maraka.

Bišće Park će donijeti više od 300 novih radnih mjesta i privući brojne turiste i posjetioce u Bihać i Krajinu. Poklon posjetiocima je i veliki centralni trg koji se gradi na 1.000 kvadratnih metara – novo omiljeno mjesto susreta i sastanaka.