Izabrani najuspješniji privrednici u Republici Srpskoj

0

U Banjaluci je večeras održana manifestacija  “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2022. godinu”.

Najuspješnije veliko privredno društvo u protekloj godini je EFT rudnik i termoelektrana Stanari. Na drugom mjestu je Mlijekoprodukt Banjaluka, a na trećem Nora plast iz Banjaluke.

Najuspješnije srednje privredno društvo je Megadrvo iz Bijeljine. Na drugom mjestu je Bosmontaža iz Prijedora, a na trećem Metaltehnologija iz Dervente.

Priznanje za najuspješnija mala proizvodno-privredna društva dobili su Refleks iz Gradiške, Trejd sistem iz Ruda, Kapital soft iz Trebinja, Best metal Ugljevik i Antena net iz Teslića.

Kompanija Alumina nagrađena je kao najuspješniji izvoznik za 2022. godinu.

Kompanijama M:tel i Prointer dodijeljeno je priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti.

Zvornička Alumina, bijeljinski PASS i Škrebić kompani iz Teslića nagrađeni su za realizaciju značajnih investicija i nova zapošljavanja u prošloj godini.

Priznanja za žene koje rukovode uspješnim privrednim društvima dobile su Slađana Babić, direktorka za marketing i prodaju kompanije Blic net Banjaluka, Nikolina Savić, direktorka marketinga Delfintrgotrans-a iz Banjaluke i Biljana Mićić, izvršna direktorka dobojske kompanije Limun šped.

U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda, dodijeljene su nagrade privrednim društvima za proizvode, odnosno linije proizvoda, koji su se istakli svojim kvalitetom. Nagrađeni su Farma Nana klas za proizvod polutvrdi, punomasni, zreli sir od kozijeg mlijeka, Podrumi Anđelić iz Trebinja za sortu vina Žilavka, Mikroelektronika iz Banjaluke za proizvod pametna brojila, Vendom iz Laktaša za inovatni sistem za odlaganje otpada i Bavariamed iz Banjaluke za proizvod Mediele elektronski podesiva stolica za preglede i intervencije.

Posebna priznanja dobili su kompanija Kolektor iz Laktaša, Nova banka ad Banjaluka, Grad Trebinje, Mahle elektric drives iz Laktaša Laktaši, Bukom prom doo Vlasenica i Aerodromi Republike Srpske.

Priznanja za unapređenje turističke ponude Republike Srpske dodijeljemna su Hotelu Bijele vode sa Kozare, Hotelu Vidikovac iz Zvornika i Termama Ozren iz Petrova, prenijela je RTRS.

Priznanja i političarima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobitnik je priznanja za izuzetan doprinos razvoju Privredne komore Republike Srpske.

Priznanje za doprinos unapređenju odnosa Republike Srpske sa privredama u regionu dodijeljeno je srpskom članu i predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

Manifestaciji “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2022. godinu” prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić i potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić.