Italijanski lanac marketa Eurospin dolazi u Srbiju

0

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srbijansko maloprodajno tržište u naredne dvije godine, saznaje portal Retail Serbia.

Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih diskonta, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji.

Eurospin posljednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti.

Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i posjeduje više od 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i posjeduju odjeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća.

Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima.

Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 milijarde eura. Za razvoj u Srbiji bit će odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Portal također podsjeća i na to da je kompanija Retail and More iz Grčke, dio AVE grupe, nedavno preuzela master franšizu Carrefoura i za srbijansko tržište.

Grčka kompanija razvija plan ulaska na tržište Srbije, ali i Sjeverne Makedonije i Albanije sa prodavnicama francuskog trgovca. Nezvanično, prvi Carrefour supermarketi u Srbiji mogli bi da budu otvoreni već u drugoj polovini sljedeće godine.