Italijanski investitor za 1,5 miliona KM kupio objekat, pokreće proizvodnju

0

Poslovni objekat nekadašnje „Mehanike“ u Kozarskoj Dubici kupilo je preduzeće „Iron products“ sa italijanskim vlasnikom, koji već duži niz godine posluje na teritoriji Republike Srpske, potvrdio je danas načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

„Italijanski investitor kupio je objekat nekadašnje „Mehanike“ za oko 1,5 miliona KM, a radi se o ozbiljnoj firmi sa čijim predstavnicima smo razgovarali i koji i u Italiji uspješno posluje. Investitori su u fazi izrade projektne dokumentacije i plan je da o kraja godine objekat bude uređen i da počne proces proizvodnje“, precizirao je Reljić.

On je naveo da riječ o preduzeću iz oblasti metaloprerađivačkog sektora koje je izvozno orijentisano, te da je najavljeno da će investitor u objekat uložiti još oko milion KM, navedeno je na stranici Opštine Kozarska Dubica.

Reljić je naveo da se u prvoj fazi proizvodnje očekuje zapošljavanje 25 do 30 radnika, a da se u opštinskom Odsjeku za privredu, investicije i razvoj već prikupljaju podaci potrebnim profilima radnika.

Mogu se prijaviti lica zainteresovana za pozicije šefa pogona, električari, varioci i skladištari za rad u proizvodno trgovačkom preduzeću za izradu različitih proizvoda od metala.

Kontakt osoba je šef Odsjeka Kočan Emir, a informacije se mogu dobiti i putem telefona 052 416-019.