Investitor “Beograda na vodi” kupio jednu od najvećih kompanija u Dalmaciji

0

Jutarnji list piše kako je prodana turistička kompanija Sunčani Hvar. Pozivajući se na neimenovane izvore, list piše da je Sunčani Hvar prodan kompaniji Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iza koje stoji Muhamed Ali Alabbar

– Dobro upućeni izvori iz finansijskih krugova tvrde kako je Radovan Vitek vlasnik CPI Property Group, izabrao Muhameda Alabbara, iako je ozbiljnan interesa za preuzimanje pokazao moćni američki fond Blackstone, koji je napravio due diligence Sunčanog Hvara i postupao školski kao ozbiljan i odgovoran preuzimatelj – piše Jutarnji.

Cijena koja je postignuta nije u ovom trenutku poznata ali je očito veća od one koju je nudio Blackstone. Čeka se objava na Frankfurtskoj berzi na kojoj je izlistana CPI Property Group, vlasnik Sunčanog Hvara.

Ako se sve realizuje onda u Srednjoj Dalmaciji nastaje jedna vrlo ozbiljna i moćna turistička kompanija.

Alabar je, naime, poznat i kao investitor u Beograd na vodi, a u Zagrebu je iskazao interes za razvoj projekta zagrebačkog Manhattana. Među zgradama koje je izgradio je i poznati toranj Burj Khalifa u Dubaiju.

Ovo je druga investicija u hrvatski turizam nakon što su preuzeli od Jake Andabaka Bluesun Hotels&Resorts, odnosno njegovu firmu Sunce Hoteli koja upravlja hotelima u Brelima, Tučepima, Bolu na Braču te hotelom Alan u Starigrad Paklenici.

Eagle Hills Real Estate se bavi ulaganjem u nekretnine i razvojem nekretnina s fokusom na tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike, a na čelu joj je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji trenutno na području UAE, Egipta, Srbije i drugih destinacija upravlja razvojem objekata mješovite upotrebe u vrijednosti 50 milijardi eura.

O Sunačnom Hvaru

Sunčani Hvar hoteli su dio CPI grupe, i vodeća su hotelska kuća na Hvaru. Imaju široku turističku ponudom ekskluzivnih i klasičnih hotela s najatraktivnijim lokacijama u samom srcu grada. To su luksuzni hoteli Adriana, Amfora i Pharos, potom Palace Elizabeth koji među najatraktivnijim na ovom dijelu Mediterana, prvi u portfoliju Sunčanog Hvara sa 5 zvjezdica, te prvi takav na cijelom otoku Hvaru.

Nove investicije uključuju potpunu renovaciju hotela Riva Marina i Beach Bay hotela, koji su kompletno obnovljeni u 2022. godini.