Investicija od milion KM: Euroherc otvorio zgradu u Travniku

0

U Travniku je ovih dana svečano otvorena nova poslovna zgrada Euroherc osiguranja d.d. Sarajevo, u kojoj je smještena Podružnica Travnik s ukupno 20 djelatnika.

Okupljenima su se obratili savjetnik načelnika za razvoj, privredu i vanprivredu općine Travnik Semin Konjević, Damir Hadžić, predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Sarajevo i Draženko Petrović, direktor Euroherc osiguranja Podružnice Travnik.

Svečanu vrpcu presjekli su Damir Hadžić i dugogodišnji članovi Uprave i management Dinko Musulin  i Vlado Kraljević.

– Ovom investicijom Euroherc osiguranje pokazuje da poslovanje planira dugoročno, da smo tu da ostanemo i da investicijama potičemo razvoj zajednice u kojoj poslujemo. U razdoblju pred nama bit ćemo usredotočeni na poboljšanje rezultata u svim segmentima poslovanja, s ciljem daljnjeg jačanja tržišne pozicije te pružanja što kvalitetnije usluge našim osiguranicima – izjavio je Hadžić, koji je djelatnicima Podružnice Travnik zaželio puno poslovnog uspjeha u novih prostorima.

Draženko Petrović, direktor Euroherc osiguranja Podružnice Travnik, istaknuo je da u Travniku Euroherc osiguranje posluje od 2005. godine, kada je otvoren manji ured u kojem je bio zaposlen jedan djelatnik.

– Danas, 16 godine kasnije, Euroherc osiguranje posluje kroz podružnicu Travnik osnovanu 2018. godine, u vlastitoj poslovnoj zgradi sa 20 djelatnika, što predstavlja velik poslovni uspjeh. Ova investicija otvorila je prostor i za dodatna zapošljavanja, pa je tako u Podružnici Travnik zaposleno i 10 novih djelatnika. Sve to ne bismo postigli bez povjerenja naših osiguranika – istaknuo je Petrović.

Nova poslovna zgrada Euroherc osiguranja nalazi se na adresi Stanična 3, sastoji se od prizemlja i dva sprata, i prostire se na ukupno 300 kvadrata. Ukupna vrijednost investicije iznosi milion KM.