Investicija od 6 miliona KM: “Madi” gradi fabriku panirane piletine

0

Kompanija “Madi” iz Tešnja gradi novu fabriku. Riječ je o potpuno novom pogonu za proizvodnju panirane piletine, a vrijednost ove investicije procjenjena je na 6 miliona KM.

Maid Jabandžić, direktor kompanije “Madi” je za Radiosarajevo.ba rekao kako je riječ o proizvodima vrhunskog ukusa i kvalitete koji će se proizvoditi od visokokvalitetnog pilećeg mesa, čija će priprema biti izuzetno kratka.

“Ovakva vrsta proizvodnje ne postoji u Bosni i Hercegovini. Riječ je o pogonu od 3500 m2. Očekujemo zaposlenje za novih 20-ak kolegica i kolega. Vrijednost investicije je procjenjena na 6 miliona KM. Cijeli projekat, od idejnog do tehnološkog rješenja vode vrhunski stručnjaci i inženjeri iz regije. Oprema i tehnologija koju ćemo koristit predstavljaju posljednju riječ tehnologije kada je u pitanju ova branša”, istakao je za Radiosarajevo.ba Maid Jabandžić.

Prema njegovim riječima, za nova ulaganja su se odlučili jer od ove godine očekuju da Bosna i Hercegovina počne izvoziti piletinu i prerađevine od piletine u zemlje EU, te su nakon višestrukih istraživanja o mogućnostima koje se otvaraju na tržištu većem od 500 miliona stanovnika, odlučili da kroz ulaganja budu prisutni na najkvalitetniji mogući način na ovom ogromnom tržištu.

“Osim kontinuiranog ulaganja u obrazovanje naših kadrova, promociju proizvoda i tehnološka unapređenja naših proizvodnih procesa, namjeravamo ove godine obnoviti flotu vozila koja koristi naša komercijala te proširiti kompleks farmi za roditeljska jata”, dodao je Jabandžić.

Tešanjski “Madi” danas slovi za poslovno čudo na Balkanu, gdje obara rekorde i važi za najperspektivnijeg proizvođača piletine i proizvoda od piletine u regiji.

Novo u BiH: Zatvorite dugove svojim potraživanjima