Investicija od 5 miliona KM u Žepču: Lokalna firma gradi dva objekta

0

Povoljne vremenske prilike tijekom proteklih mjeseci išle su na ruku žepačkoj firmi Armani trade d.o.o. koja je s projektom vrijednim 5 miliona maraka trenutno među najvećim investitorima u tom kraju.

Ova firma u žepačkom Novom Naselju, uz ranije izgrađeni poslovno trgovački centar na parceli površine od gotovo 6.000 kvadrata, gradi dva nova objekta ukupne vrijednosti 5 miliona maraka koji će sredinom naredne godine biti u punoj funkciji i zapošljavat će 60 ljudi.

Manji objekt površine 1.000 kvadratnih metara poslovnog prostora je većim dijelom završen. U toku su završni radovi i pregovori s poslovnim partnerima vezano za sadržaje koji će se u njemu nalaziti tako da se njegovo otvaranje planira početkom 2019. godine.

Drugi objekt je dom za trajni smještaj starijih osoba koji se gradi u skladu s važećim evropskim standardima a sadržajem i uslovima zadovoljavat će kriterije hotela s četiri zvjezdice. Imat će kapacitet smještaja 120 osoba, javio je Radio Žepče.

Na tri sprata bit će raspoređeni svi potrebni sadržaji, u potpunosti prilagođeni potrebama korisnika.

Osim sadržaja neophodnih za svakodnevno funkcioniranje, moderni dom će imati brojne dodatne sadržaje među kojima su prostorije za cjelodnevni boravak štićenika, prostorije za radnu terapiju, knjižnicu, prostor za vjerske obrede, liječničku ordinaciju, stacionar, lift i uređenu okućnicu. Ukupna površina prostora je 3.700 metara kvadratnih.

Prema dinamici radova, u zacrtanom vremenu je završena temeljna ploča što omogućava nastavak intenzivnih radova i u narednom periodu kade se očekuju nepovoljnije vremenske prilike.

Do kraja godine bit će završeni grubi radovi i objekt će biti pod krovom a završetak svih radova, koji uključuju i uređenje okolnog prostora, planiran je do 1. avgusta 2019. kada se očekuju prvi stanari.