Investicija od 5 miliona KM u povratničkom naselju

0

Kompanija “Agreks” iz Donjeg Žabara investira 5 miliona KM u gradnju pet farmi u Šamcu u koje će, kada budu završene, useliti 150.000 koka nosilja.

Farme se grade na zatvorenom prostoru od 9.000 metara kvadratnih.

Završetak gradnje i početak useljavanja predviđen je za 2021. godinu, a bit će zaposlen određeni broj radnika s područja opštine Šamac.

“Agreks” je balkanski lider kada je živinarska proizvodnja u pitanju. Prateći savremene trendove u proizvodnji konzumnih jaja, odlučili su se za kupovinu pet starih objekata u naselju Brvnik.

Izvoz na tržište EU

– Ovdje podižemo kompleks koji će, kada bude završen, biti jedini u BiH koji će ispunjavati sve propisane uslove za izvoz jaja na tržište EU – rekao je direktor firme Predrag Miličić.

Napominje da će investiciju voditi u dvije faze. Prvo će otvoriti dvije, pa tri farme po vrlo modernoj automatizovanoj specijalizovanoj opremi.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Miličević kaže da ga raduje što se otvorilo još jedno gradilište na području opštine Šamac, u povratničkoj mjesnoj zajednici Brvnik.

Pogovoto ga raduje što se radi o proizvođaču koji je lider u regionu, a otvara svoj pogon na ovom području.

Miličević dodaje da će ovim Opština dobiti još jednog lidera u oblasti proizvodnje u BiH i regionu, koji će poslati poruku da je Šamac otvoren za sve koji žele da investiraju ovdje, a pogotovo u oblasti proizvodnje.

I. K.